کتاب کیوی و پرورش آن و مهندس ؟
در این پست دومطلب را می خواهم برای همیشه و برای همگان بازگو و بیان نمایم شاید که قبول افتد و سوالات و دلمشغولی برخی جواب داده شود ، خدا داند نه از خودخواهی و خود پسندی بلکه برطرف شدن شک و شبهه و شاید پیشگیری از غیبت بیشتر . به امیدی و آرزویی …
۱- شخصی انتقاد نمود که آقای مهندس چرا خودت به خودت مهندس میگی ؟! قس علی هذا …یاد خاطره ای از دوران حیات مرحوم اخوی خدابیامرزم افتادم و جواب ایشان را اینجا یکجا به خدمت شما عرضه می دارم :
پس از محبت بی نهایت یک ارگان در دادن برگه تسویه به کارمندشان که من باشم شکواییه اش را انشالله به درگاه خدا خواهیم برد ، فی الفور در همان سال یعنی سال ۱۳۷۸ دفتر و فروشگاهی تدارک دیده بر درگاهش پارچه نوشته ای ” فروشگاه عبدی ” را نصب نمودیم چند روزی گذشت خبری از کسی نشد تا اینکه اخوی بزرگ ما که دنیا دیده و بسی با تجربه بود حرفی زدند بسیار منطقی والبته کار ساز ، اینکه حتما باید می نوشتی ” مهندس عبدی” به دو دلیل یکی اینکه این مهندس نوشتن مثل تابلوی دکترها تخصص تو را بیان می کند و دیگران را مطلع می نماید و در ثانی وقتی توی تحصیل کرده درس خوانده مهندس، خودت خودت را قبول نداری! چطور توقع داری مردم تورا قبول داشته باشند! و مهندس بدانند و … خودشناسی مقدمه خداشناسی است . قبول افتاد، ماند و ماند به یادگار از ایشان …البته در دومی یعنی در کتاب مذکور در ذیل گفته می شود زمان دانشجویی دیگر عنوانی مورد قبول نبوده و نیست ، این عرف جا افتاده ایست …
۲- کتابی که عکس جلد آنرا ملاحظه می فرمایید ، کتاب” کیوی و پرورش آن ” است .کتابی علمی – دانشگاهی و عامه پسند که در۲۱ سالگی و دوران دانشجویی ( ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۳) توسط اینجانب محمد عبدی سنه کوهی و راهنمایی استاد ارجمندم دکتر جعفر محمدی عضو هیئت علمی دانشگاه دولتی زنجان ، تحقیق ، تدوین و نگاشته شد و توسط انتشارات فرهنگ جامع تهران در شهریور سال۱۳۷۲ که آن موقع جزو پرکارترین و قوی ترین انتشارات کشور بود در ابتدا ۵۰۰۰ نسخه و سپس خدا داند... منتشر گردید و اکنون پس از ۲۱ سال هنوز معتبر ترین و کاملترین کتاب علمی دانشگاهی در زمینه پرورش و کشت میوه کیوی می باشد. البته زمانی که کتاب نوشته می شد، دوران خفقان جلوگیری از رشد کشت کیوی در ایران بود و وزارت کشاورزی بخصوص شخص وزیر کشاورزی حساسیت خاصی نسبت به آن نشان می داد که در مقدمه کتاب صفحه ۸ می توانید ببینید .
این کتاب در ۱۱ فصل شامل:
فصل۱- تاریخچه کیوی و موقعیت آن در ایران
فصل ۲- گیاه شناسی کیوی
فصل ۳- وار یته های معروف کیوی
فصل ۴- آب و هوا و شرایط اقلیمی مورد نیاز کیوی
فصل ۵- نحوه باروری و بهنژادی کیوی
فصل ۶- روشهای مختلف تکثیر کیوی
فصل ۷- عملیات احداث باغ کیوی
فصل ۸- عملیات داشت کیوی
فصل ۹- آفات و بیماریهای مهم کیوی
فصل ۱۰- برداشت انبارداری و فراورده های کیوی
فصل ۱۱- محاسبه اقتصادی برای احداث یک باغ کیوی
منابع و ماخذ
واژه نامه
واژه یاب
لازم به ذ کر است که کتاب “کیوی و پرورش آن” تدوین اینجانب دارای ۴۴ منابع و ماخذ است که۱۰ تا فارسی و ۳۴ تا به زبان خارجی ترجمه شده بود . همچنین با توجه به چاپ کتاب در تهران و عدم هماهنگی کافی ناشر با ما صفحه بندی کتاب قدری دستکاری شده بود که متاسفانه فهرست با صفحات ۷ صفحه تفاوت به وجود آمده است و دیگر قابل برطرف شدن نبود که همینجا به سهم خودم از تمامی خوانندگان آن پوزش می طلبم .
کتاب مذکور که اینک مبنا ، منبع و مورد استناد بسیاری از مقالات نشریات و پایان نامه های دانشگاهی را تشکیل می دهد و بخش عمده و شاکله اصلی آن در دنیای اینترنت کپی رایت می شود متاسفانه به دلایلی هنوز بازبینی صورت نگرفته است. نگارنده امیدوار است در آینده اگر توفیقی حاصل شد نسبت به باز بینی و باز نشر آن همت مضاعف نماید .برای دیدن مشخصات کتاب در فهرست نهاد کتابخانه های کشور اینجا را کلیک نمایید .
در آینده سعی می شود مقالات قابل استفاده ای از آن در این وب سایت منتشر شود . البته شایان ذکر است که در منابع کتاب فوق ردیف ۷ هم از پروژه تحقیقاتی همراه با همکلاسی و هم اتاقی و عزیز دلبندم زنده یاد ” دکتر رضا امیری ” عضو سابق هیئت علمی دانشگاه تهران و دیگر دوستان مهندس علی اسفندیاری و مهندس محمود خسروی فرد استفاده نموده بودیم که در پاییز ۱۳۷۰ به اتفاق تحقیق ونگاشته بودیم.
اینها گوشه ای کوچک از شم تحقیقی و تدوینی ماست تا خدا چه خواهد …
جلد فارسی کتاب
جلد انگلیسی کتاب
مشخصات کتاب و …
به متن پیشگفتار قدردانی توجه فرمایید و …در آن سن و سال و بدین روش ذکر نام پدر و …مهم بود
– در ادامه دو تا عکس زیبا و البته گویا و جالب انتخاب کردم تا ببینید و لذت ببرید :
درخت کیوی
برای عضویت، ایمیل خود را وارد کرده و بروی اشتراک کلیک کنید...
۲۱ / ۰۴ / ۱۳۹۵
۴:۱۱ ب.ظ
سلام .با عرض خسته نباشید خدمت شما لطفا در مورد بیماریهای کیوی مطالب را به شکا مصور ارئه دهید
۲۲ / ۰۴ / ۱۳۹۵
۴:۴۱ ق.ظ
سلام جناب انشاءالله در اینده اگر عمری باشد و توفیق رفیق راهمان
سپاس از شما