کهی چلیک خورشت یک غذای ساده در سنه کوه

 

کهی چلیک خورشت یک غذای ساده در سنه کوه

 

کدو سبز را به محلی مازندرانی « کهی چلیک» یا « کیچلیک» می گوییم و به روشهای مختلف از آن خورشت درست می کنند و به خورشت کدو سبز « کهی چلیک خورش» یا  «کیچلیک خورشت » می گویند. اما روشی بسیار ساده از خورشت کدو سبز را شخصا از دوران دبیرستان و دانشگاه با تغییراتی بلد شدیم که بسیار بسیار خوشمزه و سریع و ساده آماده می شود و با نان می شود در وعده صبحانه یا شام میل نمود .نیز همراه برنج هم قابل سرو است .

بنابر خواسته دوستانی

بر آن شدیم طرز پخت آنرا برای شما مستند بیان نماییم شاید مورد استفاده واقع گردد.

پس لطفا همراه باشید

برای بهرمندی از یک خورشت محلی خوشمزه در سنه کوه با استفاده از مواد دم دستی تقریبا همه فصول برای چهار نفر  در نظر داریم طرز پخت یک خورشت نیم ساعته را برای شما بیان کنیم:

مواد لازم :

کدو سبز کمتر از یک کیلو

گوجه فرنگی حدود ۳۰۰ گرم

پیاز سفید چند عدد متوسط

روغن مایع کمتر از ۵۰ سی سی

ادویه و نمک مقدار بسیار کم

طرز پخت :

را مصور زیر هر عکس توضیح می دهیم تا مطلب بیشتر برای شما جا بیفتد .ابتدا کدو ها و گوجه را شسته و کنار می گذاریم و …

کدوسبز ، گوجه فرنگی و پیاز سه ماده اصلی این خورشت ساده خانگی هستند .

کدو سبز انتخابی شسته شده و تمیز را شریع به خرد کردن به صورت حلقوی می کنیم  هر چه کدو جوانتر و ریزتر باشد این کار راحت تر خواهد بود و در صورت درشت بودن کدو نیم حلقه ریز کنید .

بهتر است کدو های خرد شده را درون سبد پلاستیکی بریزید و قدری نمک بپاشید تا قدری آبش  در بیاید .

گوجه های انتخابی شسته و تمیز را هم به قطغات خیلی کوچک خرد می کنیم و کنار می گذاریم .گوجه فرنگی حتما کاملا  رسیده و خوب باشد.

چند عدد پیاز سفید پوست کنده و ریز ریز خرد نمایید .پیاز انتخابی اگر محلی باشد خیلی بهتر است و طعم خورشت بهتری حاصل خواهد شد . مقدار پیاز هم بیشتر باشد بهتر است و خورشت خوشمزه تری خواهید داشت .

پیاز خرد شده را با مقدار بسیار کم روغن مایع شروع به سرخ شدن نمایید این غذا بسیار کم روغن است و فلذا در ریختن روغن روی پیاز خرد شده دقت نمایید که همین مقدار که پیاز خیس و چرب شود کافی است و از مصرف زیاد روغن خودداری نمایید.

نباید پیاز را کاملا سرخ نمود بلکه وقتی پیاز بافتش شکست و به سوی سرخ شدن رفت اما هنوز سفیدی خودش را دارد شعله را کم کرده مقداری زردچوبه و فلفل سیاه چاشنی نمایید . البته زردچوبه بیشتر بکار ببرید تا رنگ و طعم خورشت شما از همین الآن زیبا شود .

پس از چند بار بهم زدن و یکنواخت شدن زرد چوبه ادویه با پیاز همه را در گوشه ماهیتابه جمع کنید .

اینجا کدو ها را اضافه نمایید و پیاز داغ را به آرامی با حرکت قاشق یا ملاقه چوبی روی کدو بیاورید و آرام آرام با شعله زیاد کاملا هم بزنید تا یکنواخت با هم مخلوط شوند .

در حالی که شعله اجاق زیاد است درپوش را بگذارید و هر چند دقیقه مدام بردارید و یه بهم بزنید و دوباره بگذارید . این کار با بخار کدوها بیشتر و راحتتر پخته می شود و در کنار سرخ شدن لایه زیری لایه بالایی بخار پز می شود .البته اگر ماهیتابه مناسب انتخاب شود و هم زدن هم با دقت صورت گیرد کدوها له نخواهند شد و ازین نظر زیباتر خواهد بود .

تا زمانی که کدوها از حالت سفتی خارج شدن و قدری سرخ شدن نمایان شد و ترد گردید شعله را کم نموده و اینبار وسط ماهیتابه را کاملا باز نمایید و کدوها را به کناره ها ببرید .قبل از کناره بردن می توانید یکی دو تا را بچشید و اگر نمک کم بود قدری اضافه نمایید .

اینجا گوجه های خرد شده را اضافه نمایید و به آرامی کدوها را رویش بکشید و شعله را زیاد کنید و درپوش را بگذارید و دو سه دقیقه بعد به آرامی بهم بزنید تاگوجه و کدو کاملا مخلوط شوند .

بر حسب نوع گوجه اینجا قدری آب می افتد که لازم است با مهارت در درپوش گذاری و برداشتن اجازه دهید آب خورشت قدری خشک گردد تا طعم هم بهتر شود . البته دقت نمایید که در مراحل پخت هیچ موادی نسوزد وگرنه طعم خورشت تغییر خواهد یافت .

با احتیاط بهم بزنید و در کم و زیاد کردن شعله دقت نمایید تا طعم غذا بسیار لذید و خوب گردد و غذا حاضر شود .کل مراحل را در کمتر از نیم ساعت می توانید آماده کنید .

غذا حاضر است و با نون یا برنج و نیز می توانید با پیاز و سبزی و یا ترشیجات یا کلم شور و ماست میل نمایید و حالش را ببرید .

آنقدر این غذای محلی ما خوشمزه می گرد که بچه ها هم ماهیتابه را به تصرف خود در می آورند و برای بزرگترها محدودیت ایجاد می کنند و …

تا گفتاری دیگر و دیداری دیگر بدرود .

 

 

 

 

شما می توانید بصورت رایگان در اشتراک ایمیلی این سایت عضو شوید تا مطالب جدید را درون ایمیل خود دریافت کنید.
برای عضویت، ایمیل خود را وارد کرده و بروی اشتراک کلیک کنید...

  1. سلام مهندس. خوب خوش سلیقه مطلب را چیدمان کردی
    واقعا ماهی تابه را دهن می گیرند از بس غذای راحت الحلقوم به
    پس، کدبانوگری هم بلد شدی خوابگاه مدرسه و دانشگاه
    دل ما با گوجه و کچلیک جداً آب افتاد
    خوبه روغن زیاد را منع کردی

  2. سلام برادر
    واقعا همه دوست فامیل ازین دست پخت من کیف می کنند و البته تغییراتی هم میشه داد مثلا سیب زمینی مثل حبه قند ریز کرد
    و به پیاز داغ اضافه کرد و قدری بره گرفت و نرم شد کدو اضافه کرد و بقیه مراحل را رفت و …
    خلاصه اینه یادگار مجری ما که هنوز حفظش کردیم
    جات خالی حاج تقی آهنگر انگشتاشو می خورد …

  3. ادامه:
    رضا مثل پدر یعنی کچلیک خوره؟
    عکسها به پست رونق داد
    زیرنویس ها دقیق نوشتی
    می چسبه توی جنگل و صحرا و گشت

  4. آره امیررضا ماهیتابه رو برداشت گفت بقیه همش مال من
    اما شکمش کوچیکه …

    واقعا در بیرون بیشتر می چسبه

  5. ادامه۳:
    از خودت شاید بیشتر پست های وبت را دوست دارم
    خودمونی و صمیمی ست ، گویی با مخاطب گپ می زنی
    ازت ممنونم که اشتراک می ذاری زیبایی های خدا را
    سلام و درود بر اهل و عیال و اعضای.

  6. شما محبت داری
    و عکسها رو برای تکمیل و مستند کردن می آورم
    فعلا هی باید خالیک قورت بدی
    حتی پست بعدی هم گت تر آماده باش بزودی …

    قربان نعمتهای بی نظیر خدا شوم
    و این کمترین کار ممکن برای اشتراک گذاری است و محبت شما مستدام باد
    شما هم متقابلا سلام ابلاغ فرمایید
    موفق باشید و به امید دیدار تا برات سفارش بدم خودم آماده کنم …

  7. من مقدار قابل توجهی گندم میخام اگرموجود داری بمن خبر بده

  8. سلام جناب عباس آقا جلالیان
    نه خودم ندارم اما اگر به شماره ام زنگ بزنی بهت شماره مورد نظرت را خواهم داد
    تا بتوانی معامله انجام دهی
    ۰۹۱۱۳۵۲۴۲۱۲

  9. من مقدار قابل توجهی گندم میخام اگر موجود داری بمن خبر بده

  10. سلام و سپاس فراوان از اشتراک گذاریتون مطالب سایت عالیه
    جای کدو میشه از چیزه دیگه استفاده کرد چی پیشنهاد میکنید؟

  11. سلام بر شما کاربر محترم پرواز
    ممنون از لطف و محبت شما
    جای کدو فکر نکنم چیزی بشه اونوقت دیگه کدو خورشت نمیشه
    اما جای گوجه میشه رب گوجه استفاده کرد که البته عطر و طعمش به خود گوجه نمیرسه
    بی نهایت سپاس از نظر و دقت شما

  12. چه جالب اسم این غذا کچلیک هست ما همیشه درست میکردیم ولی اسمش رو نمیدونستم.

با خیالی آسوده یک نظر بگذارید...

برگه ها
ads ads ads