قطاب محلی زینت بخش سفره ها در سنه کوه

 

قطاب محلی،مراحل پخت و آماده سازی در سنه کوه

 

قطاب از جمله شیرینی های محلی به حساب می آید که توسط بانوان هنرمند سنه کوه با حوصله و ظرافت و بسیار خوشمزه آماده شده و زینت بخش سفره های مختلف شادی، اعیاد، سفره ولیمه زیارتها و مهمانیهای خانوادگی است .

البته شیرینی محلی لیست بسیار بلند و طویلی را شامل می شود که شما در اینجا با کلیک روی این لینک می توانید لیست آنرا مرور کنید و ما در نظر داریم به مرور چند تا از مهمترین آنرا که در محل ما طرفدار داشته و هنوز هم به وفور تهیه می شود و یا قبلا درست می کردند. دستور پخت آنرا به اشتراک بگذاریم .

امیدواریم مفید واقع شود .

قطاب محلی

شیرینی قطاب شامل دو بخش است یکی خمیر قطاب و دیگری مواد درون آن که هر یک را جداگانه معرفی می کنیم :

مواد لازم برای خمیر قطاب:

آردگندم به مقدار لازم

روغن جامد

تخم مرغ

کمی وانیل

بکینگ پودر (خیلی کم)

پودر دارچین(خیلی کم)

پودر هل(خیلی کم)

کمی پودر قند و کمی آب …

البته در قدیم ماست و شیر محلی هم اضافه می نمودند به مقدار:

یک فنجان ماست

یک فنجان سر خالی شیر

روغن مایع جهت سرخ کردن قطابها

مواد لازم برای وسط قطاب:

گردو آسیاب شده  ،پودر قند ،پودر دارچین ،پودر هل ،وانیل

این مواد قدری سلیقه ای است و پودر قند از پودر شکر هم می شود استفاده نمود و نیز افزودنی ها را به مقدار کم باید در نظر گرفت و به این مواد یکی دو قاشق گلاب هم می توان افزود .

طرز تهیه:

درون تشتی مقداری آرد الک شده را ریخته و مواد خمیر را به آن اضافه می نماییم با دست مخلوط کرده و کم کم آب اضافه می نماییم تا خمیر نسبتا سفتی را تدارک ببینیم فلذا در میزان آب و یا شیر اضافه کردن باید دقت نماییم خمیر شل نشود و آن قدر خمیر را با دست ورز می دهیم و مشت و مال می دهیم تا کاملا نچسب گردد و به اصطلاح آماده شود و سپس روی خمیر حاصل را با پاچه یا سفره کلفتی پوشانده برای یک ربع تا نیم ساعت کناری می گذاریم تا خودش را بگیرد و شکل دهی آسان شود .

مواد درون قطاب را کاملا آماده کرده کنار دست خود می گذاریم در نظر داشته باشید مواد قندی درون قطاب نباید زیاد باشد وگرنه اب آفتاده و شکل قطاب را خراب می کند .

برای آماده سازی مرحله شکل دهی و پیچیدن قطابها به دو روش می توانید استفاده کنید :

در روش اول که قدیما بیشتر رسم بود :خمیر را با وردنه (نمک سو)  بر روی سطح صافی مثل تخته نمک سو  پهن کرده و با ته یک لیوان یا فنجان خمیرهای دایره ای شکل هم اندازه ای را از این خمیر پهن شده جدا کنید.

سپس در وسط هر دایره مقداری از مواد وسط قطاب را با قاشق مربا خوری ریخته ودو طرف آن را ببندید که در صورتی که بتوانید آنها را بپیچید بسیار زیباتر و بهتر است و در غیر این صورت همینطور آنها را ساده بسته تا مواد وسط آن دیده نشود و بیرون نریزد و یا اطراف دایره را بالا آورده ویک جا جمع کنید تا شبیه باقلوا ترکی شود.البته  شکلها بیشتر دلخواه است .

روش دوم : اگر کار با وردنه برایتان سخت است می توانید خمیرها را به شکل گلوله های هم اندازه درآورده و کف دست پهن کنید و مواد را وسط آنها ریخته و بپیچید .

پس از آماده شدن،و چیده شدن درون سینی یا ظرف مناسب دیگر ،ظرفی گود را روغن مایع ریخته بالای آتش اجاق به مرحله داغ برسانید و تک تک  آنها را کاملا در روغن فرو روند سرخ کنید و  در موقع سرخ کردن چند بار آنرا بغلتانید تا یکنواخت سرخ گردد و این کار حتما با احتیاط و به آرامی انجام گیرد که مبادا کیسه پاره شوند و روغن سرخ کردنی شما خراب شود .

بعد از بیرون کشیدن آنها از داخل روغن درون صافی قرار داده تا روغن اضافی آنها کشیده شود و و پس از سرد شدن آمداه میل کردن هست  البته می توانید جهت تزیین قطابهای تازه سرخ کرده را درون پودر قند یا شکر بغلتانید.

قطابها آماده است و مناسب سفره شماست .

تا مطلبی دیگر درود و بدرود

خمیر آماده شده و در حال تهیه قطاب

مواد آماده شده میانی قطاب

اندازه خمیر و طرز شکل دادن به آن موقع پر کردن درون قطاب با مواد میانی و …

قطابهای پیچیده شده قبل از سرخ کردن و …

زمانی قطابها را درون ظرف روغن بگذارید که مطمئن شوید روغن به اندازه کافی داغ شده است و …

موقع سرخ شدن چند بار خوب و با دقت بغلطانید تا کاملا یکنواخت سرخ شوند و …

 

من این مرحله را خیلی می پسندم و خیلی دوست دارم شما رو نمی دونم و …

 

اینم تزیینش با مواد پودر قند که خیلی شیرین میشه خودم زیاد دوست ندارم اما شما می توانید امتحان کنید و …

نکته:

طرز کار و مراحل عکسها همگی از هنر دست برادر زاده گلم با تشکر از ایشان

شما می توانید بصورت رایگان در اشتراک ایمیلی این سایت عضو شوید تا مطالب جدید را درون ایمیل خود دریافت کنید.
برای عضویت، ایمیل خود را وارد کرده و بروی اشتراک کلیک کنید...

  1. سلام مهندس
    هم خواندم و هم دیدم و هم خالیک قورت دادم!
    برادرزاده ات چه خوش سلیقه است
    جالب بود
    هم آموزش و هم عکس
    خصوصاً معادل وردنه را نمکسو نوشتی.
    باز هم مشتاق پست های زیبایت می مانم
    خدا حافظ؛ رفیق

  2. سلام و درود بر شما
    از خالیک قورت دادنت دلم خیلی سوخت و هم از مطایبه شما حسابی خندیدم

    حتما مثل ما با نمکسو یه ضرباتی از ناحیه مادر خوردی؟؟
    قربان شما از تشویق و ترغیبتان
    سپاس بیکران و درود بر شما

  3. ممنون از سایت خوبتون که مطالبی در جهت افزایش آگاهی افراد قرار میدید.موفق باشید

با خیالی آسوده یک نظر بگذارید...

برگه ها
ads ads ads